• Головна
  • Вітамін К і його користь для організму
Реклама
14:51, 2 жовтня 2015 р.

Вітамін К і його користь для організму

Реклама

У навколишньому середовищі існують вітаміни, які можуть бути універсальними рятівниками і захисниками для наших організмів. Вітамін К є одним з них. У народі його називають «джерелом життя». Раніше мікроелемент К вважався речовиною, яка допомагає крові згортатися, що дуже важливо в травматологічної сфері. На сьогоднішній день експерти з'ясували, що вітамін К може впливати і на інші системи нашого тіла. У даній статті поговоримо про те, які існують переваги елемента К для організму, а також яку роль він виконує в обмінних процесах.

По-перше, вітамін К по-іншому називається філлохинін. Це компонент, який відповідає за нормальний процес кровообігу, а також нормалізує процес згортання крові. Це вітамін, який розчиняється в жирі, а також може розпадатися під час дії прямих сонячних променів або інших джерел світла. Елемент К під час поранень і травм здатний виробляти речовини, які впливають на особливі кров'яні клітини, які швидко закривають рану і захищають її від дії бактерій. Кровотечі в яснах можуть бути також ознакою такого захворювання як цинга, що виникає внаслідок браку вітаміну С в організму. Для подолання цього захворювання потрібно приймати в готовому вигляді вітамін С, щоб відновити його баланс.

Вітамін К використовують травматологи, як засіб проти кровотеч. Крім кровоносної системи цей елемент бере участь у роботі інших внутрішніх органів. Він впливає на роботу нирок, а також жовчного міхура і печінки. Також як і вітамін D він нормалізує процес зростання сполучної тканини. Вітамін К бере участь у синтезі білків, що є неоціненною його функцією. У свою чергу, такі білки впливають на еластичність серцевої тканини. Цей корисний мікроелемент входить до складу багатьох продуктів, у тому числі: капуста, шипшина, броколі. Є даний компонент в злаках і висівках, а також в кропиві.

Крім джерел у вигляді продуктів харчування вітамін К також може самостійно синтезуватися в організмі. Спеціальні сапрофітні бактерії можуть продукувати цей вітамін, але в трохи видозміненій формі. Під час своєї роботи елемент К розчиняється в жирі, а тому для його нормальної функції потрібна присутність жирових речовин. Якщо ж говорити про щоденне дозування, то норма даної речовини - це 1 мкг на 1 кг ваги. Дефіцит цього вітаміну в організму буває рідко, оскільки він входить до складу багатьох продуктів, які ми вживаємо щодня.

Якщо ви піклуєтесь про стан свого тіла та зміцнення здоров'я, то в першу чергу необхідно забезпечити свій організм потрібними корисними речовинами. Більшість корисних мікроелементів можна отримати разом з їжею, просто дотримуючись правильного раціону і здорового харчування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...