• Головна
  • Кожен четвертий кілограм українського цукру вироблено на Вінниччині - М.Неїлик
15:39, 27 січня 2016 р.

Кожен четвертий кілограм українського цукру вироблено на Вінниччині - М.Неїлик

Кожен четвертий кілограм цукру в Україні з цьогорічного урожаю вироблено на Вінниччині. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр повідомив директор департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Микола Неїлик.

"У 2015 році на Вінниччині працювало шість цукрових заводів, які виробили 315 тис. тонн цукру. Водночас для продовольчої безпеки області потрібно 70 тис. тонн цукру. Цьогоріч у регіоні прогнозується посіяти 48,7 тис. га цукрових буряків. Це на 3,1 тис. га менше, ніж у минулому році. Цукрова галузь дуже високозатратна і не всім аграріям вона під силу. Переконаний, що має бути державна підтримка для вирощування культур, які вимагають високих затрат, серед них і цукрові буряки. Ми розуміємо, що в країні немає коштів, але якщо б через банківську систему була можливість отримання довгострокових кредитів під 3-5%, це кардинально змінило б ситуацію в цукровій галузі", - зазначив М.Неїлик.

Посадовець додав, що у сезоні цукроваріння 2016 року на Вінниччині працюватиме також шість цукрових заводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...