• Головна
  • Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України
13:54, 31 травня 2021 р.

Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України

 Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України

Картопля по-уланівськи» стане елементом нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний проєкт вінницька влада подала до Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Картопля по-уланівськи» — це легендарний рецепт від кухарки з вінницького села Уланів. Смажена картопля від Глафіри Василівни Дорош колись врятувала кар’єру обласного начальства, а сьогодні її рецепт у меню ресторанів всього світу. «Картоплю по-уланівськи» їдять в Америці, Ізраїлі, Канаді тощо.

 Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України, фото-1

Картоплю підсмажують у киплячій соняшниковій олії до золотавого кольору. Подають страву з часниковою підливою.

Саме за цей рецепт 5 листопада 1965 року вінничанку Глафіру Василівну Дорош нагородили орденом Трудового Червоного Прапора. Сама авторка «Картоплі по-уланівськи» не дожила до визнання свого рецепту як елементу нематеріальної культурної спадщини, жінки не стало у 2015 році.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...