Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України

 Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України

Картопля по-уланівськи» стане елементом нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний проєкт вінницька влада подала до Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Картопля по-уланівськи» — це легендарний рецепт від кухарки з вінницького села Уланів. Смажена картопля від Глафіри Василівни Дорош колись врятувала кар’єру обласного начальства, а сьогодні її рецепт у меню ресторанів всього світу. «Картоплю по-уланівськи» їдять в Америці, Ізраїлі, Канаді тощо.

 Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України, фото-1

Картоплю підсмажують у киплячій соняшниковій олії до золотавого кольору. Подають страву з часниковою підливою.

Саме за цей рецепт 5 листопада 1965 року вінничанку Глафіру Василівну Дорош нагородили орденом Трудового Червоного Прапора. Сама авторка «Картоплі по-уланівськи» не дожила до визнання свого рецепту як елементу нематеріальної культурної спадщини, жінки не стало у 2015 році.

Джерело

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать
Комментарии