13:54, 31 травня 2021 р.
Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України
Картопля по-уланівськи» стане елементом нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний проєкт вінницька влада подала до Міністерства культури та інформаційної політики України.
«Картопля по-уланівськи» — це легендарний рецепт від кухарки з вінницького села Уланів. Смажена картопля від Глафіри Василівни Дорош колись врятувала кар’єру обласного начальства, а сьогодні її рецепт у меню ресторанів всього світу. «Картоплю по-уланівськи» їдять в Америці, Ізраїлі, Канаді тощо.
Картоплю підсмажують у киплячій соняшниковій олії до золотавого кольору. Подають страву з часниковою підливою.
Саме за цей рецепт 5 листопада 1965 року вінничанку Глафіру Василівну Дорош нагородили орденом Трудового Червоного Прапора. Сама авторка «Картоплі по-уланівськи» не дожила до визнання свого рецепту як елементу нематеріальної культурної спадщини, жінки не стало у 2015 році.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Ще більш сучасний та стильний: бренд «Бащинський» уперше змінив логотип і дизайн продуктів
Новини компаній
11:00
19 квітня
14:00
18 квітня
ТОП новини
Оголошення
08:38, 12 квітня
13:04, 18 квітня
11
09:30, 12 квітня
6
live comments feed...
Коментарі