
13:54, 31 травня 2021 р.
Страва з Вінниччини потрапила до нематеріальної культурної спадщини України

Картопля по-уланівськи» стане елементом нематеріальної культурної спадщини України. Відповідний проєкт вінницька влада подала до Міністерства культури та інформаційної політики України.
«Картопля по-уланівськи» — це легендарний рецепт від кухарки з вінницького села Уланів. Смажена картопля від Глафіри Василівни Дорош колись врятувала кар’єру обласного начальства, а сьогодні її рецепт у меню ресторанів всього світу. «Картоплю по-уланівськи» їдять в Америці, Ізраїлі, Канаді тощо.

Картоплю підсмажують у киплячій соняшниковій олії до золотавого кольору. Подають страву з часниковою підливою.
Саме за цей рецепт 5 листопада 1965 року вінничанку Глафіру Василівну Дорош нагородили орденом Трудового Червоного Прапора. Сама авторка «Картоплі по-уланівськи» не дожила до визнання свого рецепту як елементу нематеріальної культурної спадщини, жінки не стало у 2015 році.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:06
24 травня
12:00
24 травня
09:45
24 травня
11:00
23 травня
15:25
22 травня
ТОП новини
Оголошення
09:03, 17 травня
12:19, Вчора
09:03, 17 травня
09:03, 17 травня
09:03, 17 травня
live comments feed...
Коментарі