• Головна
  • На Вінниччині готували неякісну ковбасу
11:41, 10 березня 2011 р.

На Вінниччині готували неякісну ковбасу

Без усіляких дозволів та обов’язкових експертиз варили і коптили ковбасу в Томашпільському районі. „Лівий” цех відкрили на початку року на місцевому м’ясопереробному підприємстві, а днями ветеринарна міліція його закрила.

Тут готували чотири найменування продукції – ковбасу варену та варено-копчену. Про її якість лишається тільки здогадуватися, бо ніяких досліджень не проходила ні сировина, з якої виготовляли ковбасу на продаж, ні готовий товар.

Більше того, у відділі зв’язків з громадськістю обласної міліції розповіли, що непродану ковбасу повертали назад на переробку – в коптильню. Її підкопчували по кілька разів, поки нарешті не продавали.

За відсутність ветеринарно-санітарних дозволів, необхідних для санкціонованої роботи, власника цеху покарають суттєвими штрафними санкціями. Як розповів начальник відділу ветеринарної міліції обласного управління внутрішніх справ Павло Дармограй, дії підприємця порушили Закон України „Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини”.

Підприємець змушений буде заплатити чотири тисячі гривень за лабораторні дослідження, які мав би провести, перш ніж починати роботу. Крім того, його оштрафують за всі допущені порушення. Цех закрили. З нього вилучили 50 кілограмів готової ковбаси та півтори тонни сировини – свинину та сало. Все це відправлять, як кажуть правоохоронці, на утилізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...