![](https://s.0432.ua/section/logo/upload/pers/33/logo.png?20240727)
14:33, 17 березня 2011 р.
На Вінниччині 80% перевіреної продукції — з ГМО
За словами головного санітарного лікаря області Валентини Зайцевої, вже зроблено близько 80 досліджень, тільки у 20% — ГМО виявлено не було. Генно-модифіковані організми знаходили і у картоплі, і у ковбасі, і навіть у круп’яних виробах. А от що робити при таких шокуючих результатах, у СЕС не знають.
— На жаль, до цього часу у нас ще немає нормативно-правового документа, у якому б чітко зазначалося, що далі робити із такою продукцією — куди її дівати, — розповідає головний лікар Вінницької обласної СЕС Валентина Зайцева. – Тож навіть, коли ми і виявляємо у харчах ГМО, ми не можемо зняти їх із продажу чи вилучити – у нас немає на це правового підґрунтя.
А поки санепідемслужба чекає на нормативно-правовий документ, вінничанам доводиться їсти «ГМО-шну» їжу, і не підозрюючи цього.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:00
24 липня
16:50
24 липня
11:00
24 липня
Оголошення
19:39, 24 липня
17:01, 13 липня
72
live comments feed...
Коментарі