• Головна
  • На Вінниччині 80% перевіреної продукції — з ГМО
14:33, 17 березня 2011 р.

На Вінниччині 80% перевіреної продукції — з ГМО

За словами головного санітарного лікаря області Валентини Зайцевої, вже зроблено близько 80 досліджень, тільки у 20% — ГМО виявлено не було. Генно-модифіковані організми знаходили і у картоплі, і у ковбасі, і навіть у круп’яних виробах. А от що робити при таких шокуючих результатах, у СЕС не знають.

— На жаль, до цього часу у нас ще немає нормативно-правового документа, у якому б чітко зазначалося, що далі робити із такою продукцією — куди її дівати, — розповідає головний лікар Вінницької обласної СЕС Валентина Зайцева. – Тож навіть, коли ми і виявляємо у харчах ГМО, ми не можемо зняти їх із продажу чи вилучити – у нас немає на це правового підґрунтя.

А поки санепідемслужба чекає на нормативно-правовий документ, вінничанам доводиться їсти «ГМО-шну» їжу, і не підозрюючи цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...