• Головна
  • Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиці
09:43, 6 травня 2011 р.

Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиці

200 учасників із шести країн світу (Україна, Росія, Молдова, Білорусь, Узбекистан, Азербайджан) змагалися між собою у фаховій майстерності на Міжнародному конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, що проходив у Київському національному торговельно-економічному університеті.

Серед учасників змагання – студенти профільних вищих навчальних закладів, учні закладів професійно-технічної освіти, фахівці закладів ресторанного господарства.

Свою команду представив у конкурсі і Вінницький професійний ліцей переробної промисловості. Учні навчального закладу взяли участь у номінаціях «Оригінальна основна страва» та «Команда кондитерів (юніорів)», виявивши неабиякий хист. Готували учнів до конкурсу майстри виробничого навчання Поліна Терентьєва, Людмила Семенова та Лариса Гнатюк під керівництвом директора ліцею Людмили Мартинюк та старшого майстра Лілії Валюк.

У номінації «Оригінальна основна страва» своє вміння демонструвала учениця 12 групи Віта Сологуб і за підсумками змагання отримала диплом за номінацію та диплом за активну участь.

Учасниками «Команди кондитерів (юніорів)» виступили Богдан Гежей (3 група), Вікторія Волощук (4 група) та Любов Поліщук (4 група). Конкурсне завдання їхньої номінації складалося із трьох частин: домашнього завдання (торт масою 1 кг), публічного приготування 6-ти різних видів тістечок на 2 персони та виготовлення десерту на 6 персон у банкетному виконанні. За результатами конкурсу усі члени команди отримали диплом за активну участь.

Варто зауважити, що при оцінюванні конкурсних робіт враховувалися такі критерії, як: апетитність страви, розмір порції, сучасний стиль, гармонійне поєднання смаку, кольору та текстури, збалансованість з урахуванням сучасних тенденцій, розміщення компонентів, правильне використання базових технік тощо.

За словами учасників змагання, конкурс проходив на високому організаційному рівні, в атмосфері доброзичливості та здорової конкуренції. Тому учні закладу, окрім відзнак, отримали й задоволення від професійної боротьби і здобули новий досвід та фахові навики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...