• Головна
  • З понеділка у вінничан почнеться піст
16:16, 22 лютого 2015 р.

З понеділка у вінничан почнеться піст

23 лютого у православних та греко-католиків розпочинається Великий піст, який триватиме до Великодня.

Великий піст - це відповідний період літургійного року, відзначений у богослужінні молитвами покаяння і спогади хресної смерті і воскресіння Ісуса Христа. Тривалість Великого посту – 40 днів.

У перші два дні посту і у Страсну П’ятницю рекомендується утриматися від їжі, а решту часу дотримуватися помірності в їжі, обходячись без м’яса, яєць і молочних продуктів.

Для людей похилого віку, хворих, маленьких дітей, вагітних і жінок, що годують немовлят, а також мандрівників, військових і ув’язнених піст може бути не таким суворим. Дітям, зазвичай, рекомендують утриматися від солодощів.

Як правило, обмеження залежать від способу життя, роботи, стану здоров’я. Благословення на особливості вживання їжі в пост християни беруть у священика.

Богослови підкреслюють, що у Великий піст не стільки потрібно обмежувати себе в їжі, скільки перебувати у духовному зосередженні. У цей період віруючі присвячують вільний час пізнанню Творця, розмірковуванням про сенс життя, про душу, про добро і зло. Церква закликає зосередитися на своєму внутрішньому стані, боротися з проявами гніву, образи, засудження.

Згідно з церковною традицією, віруючі обмежують себе під час посту в тому, що приносить особливе задоволення. У дні Великого посту рекомендується відмовитися від розважальних заходів, куріння та алкоголю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...