• Головна
  • Чим годуватимуть вінничан-військовослужбовців
17:18, 9 червня 2015 р.

Чим годуватимуть вінничан-військовослужбовців

Волонтери, медична служба та санітарно-епідеміологічна служба Міністерства оборони у співпраці розробили та надали на погодження новий склад повсякденних наборів сухих продуктів для військових.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

У зв’язку зі скаргами військовослужбовців на повсякденні набори сухих продуктів міністр оборони України С.Полторак поставив завдання підрозділам Міністерства оборони України та “Волонтерському десанту” розробити та максимально адаптувати склад набору сухих продуктів до фізіологічних потреб військовослужбовців в основних харчових речовинах, а також енергетичній цінності, забезпечити його безпечність та якість, що дало б змогу використовувати його понад трьох діб.

Директор військово-медичного департаменту Міноборони України А.Верба запропонував модель співпраці між волонтерами, медичною службою та санітарно-епідеміологічною службою Міністерства оборони.

З цього питання у Центральному санітарно-епідеміологічному управлінні була проведена нарада за участю профільних фахівців санітарно-епідеміологічної служби Міністерства оборони України, “Волонтерського десанту” та представників однієї з фірм, що розробляє новий склад повсякденного набору сухих продуктів.

Під час наради начальник Центрального санітарно-епідеміологічного управління Міністерства оборони України С.Литовка наголосив на тому, що відповідно до постанови Кабінету міністрів, термін вживання продуктових наборів сухих продуктів не повинен перевищувати 3 діб.

Т.в.о. головного гігієніста Міністерства оборони України С.Моргун звернув увагу на те, що вперше за часів незалежності України військовослужбовці зможуть отримувати першу страву у повсякденному наборі сухих продуктів в польових умовах під час маневрів, на навчаннях та у таборах.

О.Ларіна, керівник ТОВ “Авіка”, один з розробників нових наборів продуктів, повідомила, що для їх комплектування буде застосовуватись нове упакування для першої та другої страв з ламістеру (алюмінієвої фольги заламінованої поліпропіленом), що дозволяє краще зберігати якості фасованих продуктів.

Д.Петреня, представник “Волонтерського десанту”, зазначила, що на теперішній час налічується 15 складів сухих наборів, страви різні та дозволяють уникнути повторюваності протягом тижня.

Навий склад повсякденних наборів сухих продуктів надано на погодження.


Більше читайте тут: http://vinnitsaok.com.ua/2015/06/09/200749
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...