0432.ua

Як вінничанам вибрати натуральний кавун без нітратів. 5 правил

Ринки заповнюють соковиті кавуни із'являється спокуса купити перший ліпший. Але перш ніж спокуситися на купівлю величезного кавуна, варто запам'ятати кілька правил, які підкажуть, як правильно вибрати кавун без нітратів.

Небезпека

Перекачана нітратами ягода, може викликати сильну алергію, нудоту і навіть виразки внутрішніх органів.

Детектор нітратів

Визначити за зовнішнім виглядом оболонки кавуна, що містить шкідливі для здоров'я речовини, практично неможливо. А ось після того, як ви його розріжете, можна без допомоги фахівців знайти ознаки обробки нітратами. Запам'ятайте раз і назавжди – якщо в м'якоті кавуна є грубі жовті прожилки, їсти його не можна в жодному разі, адже він був оброблений нітратами для того, щоб ягода зросла якомога швидше. Ще одна ознака нітратності – це наявність одночасно чорних і білих кісточок в кавуні. Також нічого доброго не подарує вам кавун з величезною тріщиною в м'якоті, адже вона вказує, що він був оброблений нітратами і почав рости неприродним шляхом.

Золоті правила

1. За плямами на його шкірці можна визначити стиглість. Якщо вона біла – він ще не встиг, а от кавун з жовтою плямою повинен бути стиглим.

2. В жодному разі не беріть кавун з вм'ятинами або тріщинами. Незважаючи на те, що на вигляд його шкірка товста, насправді кавун дуже швидко вбирає весь бруд, пил і бактерії, які його оточують.

3. Не можна брати величезні кавуни (хоча є сорти цих ягід, які важать 11 кілограмів, проте їх у нас на ринку знайдеш не часто), вибирайте середні, вагою не більше 5-7 кілограм.

4. При розрізуванні переспілий кавун має кислуватий запах. Визначити його стиглість можна за документами на продукт, які повинні бути у продавця. Не соромтеся їх питати про це, адже мова йде про безпеку вашого здоров'я.

5. Вибрати стиглий кавун можна ще за однією ознакою – проколоти шкірку, стиглого кавуна практично неможливо. А ось нестиглу ягоду легко проколоти нігтем.

Кавун, вирощений без нітратів, має сильну сечогінну, жовчогінну, протизапальну, жарознижувальну, проносну і загальнозміцнюючу властивості. Також він нормалізує процеси обміну речовин.

Автор
(0 оценок)
Актуальность
(0 оценок)
Изложение
(0 оценок)

Отзывы и комментарии

Написать отзыв
Написать комментарий

Отзыв - это мнение или оценка людей, которые хотят передать опыт или впечатления другим пользователями нашего сайта с обязательной аргументацией оставленного отзыва.
 
Основной принцип - «посетил - отпишись». 
Ваш отзыв поможет многим принять правильное решение

 Комментарии предназначены для общения и обсуждения , а также для выяснения интересующих вопросов

Не допускается: использование ненормативной лексики, угроз или оскорблений; непосредственное сравнение с другими конкурирующими компаниями; безосновательные заявления, оскорбляющие деятельность компании и/или ее услуги; размещение ссылок на сторонние интернет-ресурсы; реклама и самореклама.

Введите email:
Ваш e-mail не будет показываться на сайте
или Авторизуйтесь , для написания отзыва
Автор
0/12
Актуальность
0/12
Изложение
0/12
Отзыв:
Загрузить фото:
Выбрать