Улюблені свята дітей та дорослих – це Новий рік та Різдво. Відразу представляється легкий морозець за вікном, сніг укрив дерева і будинки, стежки, протоптані серед заметів і виблискуючі гірляндами вікна будинків. Всі поспішають і снують по місту. Несуть і везуть ялинки, купують мішуру і запашні спеції для випічки, печуть медові пряники, шиють сукні, пакують подарунки і малюють сніжинки на склі. І навколо сніг, сніг, сніг...

Саме слово Народжене віє ароматом кориці, кардамону, імбиру, мускату, гвоздики і анісу змішалися в запаморочливому пахощі його Величності – Пряничному будиночку! Можна навіть записатися на майстер-клас Львів, та навчитися всім премудростям випікання пряників. На майстер-клас запишіть дитину, для дівчаток це буде кращий подарунок на дитяче день народження Львів.

І щоб ваше свято стало ще більш затишним, ароматним і красивим, хочу поділитися з вами рецептом пряникового будиночка, а так само покрокової складанням цього новорічного дива.

Такий будиночок краще всього збирати напередодні Нового року чи Різдва, а саме, за два-три тижні до того моменту, коли ви захочете його зруйнувати, щоб покуштувати. Він повинен дозріти. Після цього терміну пряники розм'якшуються і з сухих і ламких стають м'якими, ніжними і ароматними. Саме аромат завжди в першу чергу є сигналом до дозрівання вироби. Коли ви відкриєте коробку, з Пряниковим будиночком, і від аромату запаморочиться голова. Всі. Отже, процес пішов. Ще два-три дні і ви отримаєте те, до чого прагнули спочатку - запашний медовий пряник.

Зазвичай випікають різдвяні пряники за півтора тижні, і тоді будиночок стоїть весь Новий рік, і розламуємо ми його вже або після Різдва, або після Старого Нового року. На Новий рік, особливо у західних країнах, дуже-дуже багато різноманітної випічки (печиво, пряники, тістечка, торт), тому будиночком все просто милуються, і необхідності в його пробі немає.