• Головна
  • «Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією
14:51, 19 жовтня 2015 р.

«Вінницькі кренделі» печуть за німецькою традицією

Духмяний аромат здоби в'ється над завжди велелюдною площею біля Центрального залізничного вокзалу. Тут, на перетині транспортних розв'язок, щодня проходить чимало людей. І багато хто зупиняється зацікавлено біля прозорої будівлі, прикрашеної малюнками здобних завиванців – кренделів.

Традиційні для Європи кренделі, а точніше німецькі брецелі, у Вінниці випікає та продає пан Олександр. Його приватна пекарня-магазин має скляні стіни, тож кожен може на власні очі споглядати як народжуються, виплітаються та запікаються кренделики. Заклад з іменем «Вінницький крендель» відкрився лише три тижні тому, але вже має чимало постійних покупців і щоденно пригощає нових зацікавлених. Ті, хто купляє п’ять кренделиків одразу – шостий отримують у подарунок. І найчастіше обов’язково приходять наступного дня за новою порцією смакоти.

Рецепт у «Вінницького кренделя» класичний: дріжджове тісто розкатують, ділять на частини, утворюють джгути, які потім завивають у знайому форму – крендель з Середньовіччя вважається емблемою пекарів, і кращі з кращих булочників зображували його на своїх вивісках.

Звиті кінці брецеля-кренделя нагадують складені у молитві руки монахів, що колись першими вигадали таку незвичну форму здоби. Особливий блиск смачні завиванці отримують завдяки зануренню перед випічкою у содовий розчин. М’які всередині та з глянцевою хрумкою шкоринкою зверху, кренделі подобаються всім, і малим, і дорослим.

Рецептуру Олександр привіз з Німеччини. Але там печуть здебільшого солені, до пива, а у нас пропонують зараз поласувати кренделями з кунжутом, зернятами, корицею та маком. В планах – нові смаки. Над ними в пекарні зараз саме експериментують. До кренделів Олександр вам радо запропонує каву або чай. І поки ви чекаєте на замовлення можете спостерігати як гарячі кренделики падають з дека у корзинку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...