Вінницька область збільшила виробництво м'яса птиці в сільськогосподарських підприємствах у 9,8 раза за січень-травень, що стало рекордом росту галузі тваринництва України поточного року.
Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
«Реалізація птиці на забій в сільськогосподарських підприємствах Вінницької області за п'ять місяців цього року становила 55,7 тис. т в живій вазі. Для порівняння: торішні обсяги становили лише 5,7 тис. т», - вказується в повідомленні.
Експерти зазначають, що стрімке нарощування виробництва курятини в області сталося завдяки запуску в другій половині минулого року Вінницької птахофабрики ПАТ «Миронівський хлібопродукт».
У 2012 році ця птахофабрика виробила 20 тис. т курятини, а поточного планує збільшити цей показник до 120 тис. т.
Вінницька область посідає четверте місце в рейтингу найбільших виробників курятини в Україні. Лідером є Черкаська область, підприємствами якої цього року реалізовано на забій 139 тис. т птиці в живій вазі.
«Виробництво курятини у Вінницькій і надалі зростатиме, а задані темпи дозволять області наступного року увійти до трійки лідерів з виробництва м'яса птиці», - прокоментувала експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.