Від яких соусів вінничани не потовстішають

Саме соуси лікарі радять виключити тим людям, які збираються худнути.

Але можна готувати і смачні, і корисні, і низькокалорійні соуси, якщо знати певні правила. Про них і розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі "Сніданку з 1+1".

Правило 1.

Варто використовувати знежирені бульйони, знежирене молоко та продукти із низьким вмістом жирів.

Правило 2.

Вдвічі зменшити кількість олії, рекомендованої за рецептом.

Правило 3.

У деяких видах соусів допускається невеличка кількість столового вина та ложка борошна.

Соус лимонний до риби:

До рибного проціджденого бульйону необхідно влити сік половини лимону, поставити на вогонь та загустити крохмалом. Після цього, додати петрушку та інші ароматні трави.

Соус з грибів з нежирним сиром до м'яса:

Протушкувати гриби та подрібнений часник, влити трохи знежиреного молока та натерти нежирного сиру. Після цього, соусові необхідно закипіти, щоб розплавився сир та соус став однорідною масою.

Соус йогуртовий до овочів та салатів:

Баночку знежиреного йогурту потрібно змішати із 100 гр. м'якого сиру (жирність 20%), додати трохи соку лимону та чайну ложку гірчиці. Сіль та перець - за смаком.

Такі соуси допоможуть їсти смачно та не набирати зайві кіло.

vinnitsa.info
Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
Оцените первым
(0 оценок)
Пока еще никто не оценил
Пока никто не рекомендует
Авторизируйтесь ,
чтобы оценить и порекомендовать

Комментарии