
16:16, 12 березня 2015 р.
Які продукти не можна вінничанам поєднувати під час їжі
Фахівці медичної сфери нагадують вінничанам, що є продукти, які не можна поєднувати під час їжі. Справа в тому, що процес їх засвоєння організмом проходить по-різному, тому одночасне вживання таких продуктів порушує обмінні процеси. Звичайно, їх одночасне вживання не призведе до особливих наслідків, але і користі від їх вживання організм отримати не зможе.
Тож, дієтологи не рекомендують такі поєднання:
1. Фрукти та перші страви. Заїдати борщ або м'ясне рагу яблуком або бананом мало кому прийде в голову. Мова йде про те, що відразу після вживання першої страви не варто відразу їсти фрукти, тому що картопляне пюре, котлети, каша з м'ясною піджаркою або наваристий борщ із салом перетравлюються досить довго. А яблуко або апельсин, що потрапили в цей час в шлунок, можуть почати бродити.
2. Кава і житній хліб. Є такі любителі кави, які часто вживають цей напій вприкуску з бутербродом з житнього хліба. Такий перекус, можливо, і приглушить відчуття голоду, але користі організму не принесе, оскільки кофеїн перешкоджає засвоєнню багатьох корисних речовин, які знаходяться в хлібі. Загальновідомо, що кава блокує всмоктування кальцію та деяких інших мікроелементів.
3. Пиво і арахіс. Це поєднання продуктів знайоме багатьом любителям пінного напою, які вживають його з солоними горішками. Арахіс багатий корисними вітамінами і мінералами, але пиво нейтралізує їх всмоктування. Тому організм отримує від горішків тільки жири, які також містяться в них у чималій кількості.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
16:16
25 червня
18:58
24 червня
17:00
24 червня
ТОП новини
Оголошення
18:41, 18 червня
16:14, 26 червня
18:41, 18 червня
18:41, 18 червня
18:41, 18 червня
live comments feed...
Коментарі