• Головна
  • Вінничани зможуть поїсти страви, які любив Михайло Коцюбинський
09:15, 23 квітня 2015 р.

Вінничани зможуть поїсти страви, які любив Михайло Коцюбинський

«Меню Коцюбинського» презентували вчора, 22 квітня в ресторані «Prime». Він знаходиться поруч із музеєм Коцюбинського. Тож відтепер знайомство з письменником можна продовжувати в кулінарному форматі. Замовити улюблену пасту Коцюбинського, з’істи баранини чи мамалиги, та запити все кавою по-Кримськи.

Страви в меню підбирали на основі описів, які згадуються Коцюбинським та регіонами, які пов’язані з життям Коцюбинського. В меню під кожною стравою зазначений уривок тексту Коцюбинського про страву.

- Було легко дібрати ті цитати, бо вони дуже органічно вплетені в його листи і худ твори. Також нам було зрозуміло, що меню не буде одноманітним, тут мають бути різні регіони, які описані в Коцюбинського, ті місця в яких він так чи інакше перебував: це Бессарабія, Крим, Італія, Гуцульщина та Поділля, - говорить програмний директор міжнародного фестивалю  оповідань «Intermezzo», Олександр Вешелені.

До кожного регіону підібрано 3-4 страви з напоями.  Зокрема, мамалига з квасолевою юшкою, баранина з печеним перцем, галушки подільські, паста «Фрутті ді маре», десерт з грушею, зарванецький борщ з сметаною. З напоїв - хрінівка, вино кримське, бессарабське, італійський вермут.

- Як виявилось, він був багато в Італії, любив салат капрезе, любив морепродукти, в меню є його улюблена паста. Коли читаєш Коцюбинського – він настільки сучасний. Я його уявляю в цьому залі, серед нас. Людина була дуже багатогранна. В кулінарному плані – тим паче, - говорить директор ресторану «Prime» Інна Кривешко.

Розробили меню як анонс фестивалю «Intermezzo», що стартує у Вінниці рівно за місяць, 22 травня. Крім культурної і просвітницької місії фестиваль має на меті  показати нові туристичні родзинки міста. Ними стануть  нова екскурсія «Вінниця Коцюбинського», і «Меню Коцюбинського». Створення меню за творчістю конкретного письменника – абсолютно новий досвід для України.

«Меню Коцюбинського» – спільний проект Міжнародного благодійного фонду «Без кордонів», спільноти «Подільська смакота» та ресторану-клубу «PR1ME», що покликаний привернути увагу до тонкої естетики письменника у змалюванні різноманітних страв та напоїв, що відображають колорит національних культур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...