На Вінниччині 80% перевіреної продукції — з ГМО

За словами головного санітарного лікаря області Валентини Зайцевої, вже зроблено близько 80 досліджень, тільки у 20% — ГМО виявлено не було. Генно-модифіковані організми знаходили і у картоплі, і у ковбасі, і навіть у круп’яних виробах. А от що робити при таких шокуючих результатах, у СЕС не знають.

— На жаль, до цього часу у нас ще немає нормативно-правового документа, у якому б чітко зазначалося, що далі робити із такою продукцією — куди її дівати, — розповідає головний лікар Вінницької обласної СЕС Валентина Зайцева. – Тож навіть, коли ми і виявляємо у харчах ГМО, ми не можемо зняти їх із продажу чи вилучити – у нас немає на це правового підґрунтя.

А поки санепідемслужба чекає на нормативно-правовий документ, вінничанам доводиться їсти «ГМО-шну» їжу, і не підозрюючи цього.