• Головна
  • Чому вінничанам не слід зловживати апельсиновим фрешем
17:33, 6 лютого 2015 р.

Чому вінничанам не слід зловживати апельсиновим фрешем

Вживання цитрусових у великій кількості може серйозно нашкодити здоров'ю, з'ясували дієтологи. За словами фахівців, свіжі апельсини і апельсиновий сік погано впливають на стан кісткової тканини. Вони з'ясували, що фреші, які подають у більшості кафе і ресторанів, є надзвичайно шкідливими продуктами.

У зоні ризику знаходяться, перш за все, жінки молодого віку. Тривале (більше 20 років) дослідження показало, що апельсини шкодять здоров'ю чи не так само, як газована вода - через високий рівень фруктози.

Крім того, існує велика група людей, яким цитрусові не можна вживати за медичними показаннями. Це пацієнти, що страждають зайвою вагою, проблемами з кишечником і схильністю до діабету II типу.


Замість вітамінів – сальмонельоз.
Професор Ісабель Соспедра заявив пресі, що під час перевірок, які проводилися в різних кафе і ресторанах, було виявлено, що свіжовичавлений апельсиновий сік є не просто шкідливим, але часто і просто згубним продуктом. У процесі експерименту співробітники університету дізналися, що приблизно 90% порцій соку містять різні домішки і відрізняються критичним рівнем вмісту збудників небезпечних хвороб. Кишкова паличка, сальмонела, стафілокок - ось далеко не повний список хвороботворних бактерій, які можуть атакувати ваш організм після склянки корисного, здавалося б, напою.


Як зберегти вітаміни і вберегтися від хвороби.
Співробітники, які проводять відповідні дослідження, з'ясували, що патогенна мікрофлора потрапляє у склянку з апельсиновим соком безпосередньо в соковижималці, яка не проходить відповідної санітарної обробки, перетворюючи вітамінний напій на бомбу уповільненої дії.
Тому, тим, хто дійсно піклується про своє здоров'я, варто подумати про придбання власного апарату для приготування соку. Ретельна обробка всіх деталей соковижималок, а також посуду, забезпечить неприпустимість контакту готового соку з патогенною мікрофлорою.

Стоматологи рекомендують не зловживати апельсиновим фрешем, так як фруктові кислоти руйнують зубну емаль, сприяючи утворенню карієсу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...